Nu börjar 2012 lida mot sitt slut. Som vanligt här på västkusten bjuder nyårshelgen på ungefär samma väder som midsommar; 6 grader varmt och mulet. Dock inget regn ännu.

Våren 2012 var kall, men kom slutligen med sol i slutet av Mars. Bilderna från Harvningen i Särdal visar på blåsigt, kallt men soligt väder. Runt tio ekipage deltog och många förbipasserande stannade till för att betrakta skådespelet.  

Sommaren regnade bort, men trots dåliga utsikter och regn på morgonen genomfördes slåtterdagen vid midsommar med sol. När sista hässjan slutligen stod på fältet bröt regnet ut igen och forsatte sedan i stort sett utan uppehåll hela sommaren och hösten. Detta gjorde att rallyt på midommardagen var en mycket blöt upplevelse. Vädret till trots samlades ca tio entusiaster med tillhörande barn och hundar för att åka de dryga sex timmarna runt Harplinge och Nyårsåsen med ett stopp för Lunch på Holms golfkrog. Oavsett väder är det alltid umgänget som avgör trivseln!

Plöjningen i Skintaby blev som sagt en lerig och geggig upplevelse för de flesta och det såg ut som ett slagfält där traktorerna dragit fram. Trots detta var det stor uppslutning och de flesta verkade nöjda.

Eftersom det alltid är trevligt med en aktivitet då det inte regnar beslöt vi att anordna ytterligare en plöjning i Steninge då det var uppehåll. Drygt tio entusiaster samlades med tillhörande traktorer och diverse jordbearbetningsverktyg. Det plöjdes i en farlig fart för denna dag bestämde sig vädret för att visa sin bästa höstsida. Det var klart och kallt väder och regnet höll sig borta ända till eftermiddagen.

2013 hoppas vi ska bli ett år med ännu fler aktiviteter, och annu bättre väder. Sämre väder är svårt att föreställa sig, men man vet aldrig här på sveriges framsida. Först ut 2013 är harvdagen. Den genomförs så fort tjälen släpper och vattnet sjunker undan. Det är en hel del vatten som ska bort så låt oss hoppas att den tidiga våren bjuder på friska vindar, uppehåll och sol.

Fram till dess att årets aktiviter tar sin början servar traktorförana sina maskiner och jag ska ägna mig åt hemsidan. Lite nytt har redan kommit och bättre ska det bli.

Nu har vi ett forum där ni kan diskutera allt som har med veterantraktorer att göra! Något att ägna de mörka Januarikvällarna åt. Söker ni delar eller kontakter? Skriv i forumet eller gästboken. Eller skicka ett meddelande så lägger jag upp det på marknadssidan som också är ny!

Jag har också lagt in bilder i form av bildspel på gallerisidorna. Jag hoppas att det ska bli enklare att få en överblick på alla bilder på det viset. Ser ni en bild som ni verkligen gillar så kontakta mig!

Har ni bilder eller filmer från någon av våra tillställningar så maila eller länka dem gärna tillsammans med namn på den som fotat/filmat.

Jag har också gjort en sida för filmer där jag kommer att lägga upp intressanta klipp från olika delar av världen.

Ha nu ett riktigt trevligt nyårsfirande så ses vi igen nästa år! // Anders, Ove och Helen!

   

30 dec 2012